Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre sezonul 2 din Shadow and Bone

La aproape doi ani distanță de la debutul seriei Shadow and Bone aceasta revine cu un sezon secund pe Netflix disponibil fix de azi, 16 martie. Sunt sigur că între atâtea binge-uri și atâtea fantasy-uri cu care ți-ai ocupat vremea în aceste ultime 24 de luni posibil să mai fi uitat chestii despre seria asta.

Îmi aduc aminte că am devorat primul sezon pe nerăsuflate, opt episoade într-o singură zi și noapte, mi-a plăcut mult. Eram pe atunci la primul contact cu universul creat de Leigh Bardugo, pentru că nu citisem cărțile ei. Înainte de orice îți recomand articolul ăsta pe care l-am scris la vremea respectivă și unde am explicat mai bine – zic eu – universul cunoscut sub numele de Grishaverse, personajele, locațiile și câteva terminologii specifice. Cred c-ar putea fi o recapitulare utilă înainte să dai play sezonului al doilea, dar și în cazul în care decizi să te apuci acum de prima parte, că nu are spoilere.

Pentru ceea ce urmează voiam să te anunț că voi plasa strategic niște spoilere cu privire exclusiv la primul sezon, deci dacă ești la început de drum cu seria asta poate ai vrea să te oprești aici și să te întorci ceva mai târziu. Altfel, am avut ocazia să văd sezonul al doilea și-ți pot spune la ce să te aștepți și în ce direcție se îndreaptă povestea.

 

Cum se termină primul sezon din Shadow and Bone

Finalul sezonului anterior pare că de fapt deschide mai multe fire narative și naște mai multe semne de întrebare decât să rezolve din cele deja existente, ceea ce desigur e foarte bine în vederea continuării pe care o primim acum. Dacă-ți mai aduci aminte Alina Starkov (Jessie Mei Li) se contopește cu Cerbul care-i amplifică puterile de sun summoner și reușește să-l învingă pe Kirigan (Ben Barnes).

Însă Falia este în continuare prezentă, iar pentru a putea fi închisă Alina are nevoie de puterea combinată a celor trei amplificatori (Cerbul, un monstru marin și o pasăre de foc), așa că împreună cu Mal Oretsev (Archie Renaux) pleacă în căutarea lor, aspect ce servește drept plot principal pentru sezonul secund.

Kaz Brekker (Fredy Carter) și restul grupării Crow aleg să renunțe la recompensa pusă pe capul Alinei și să se întoarcă acasă, în Ketterdam. Noile episoade din Shadow and Bone îi vor regăsi pe aceștia nevoiți să-și reabiliteze numele pornind într-o confruntare împotriva lui Pekka Rollins (Dean Lennox Kelly) împreună cu un aliat surpriză: Nina Zenik. Nina (Danielle Galligan) are propria ei misiune, de a-l elibera pe Matthias (Calahan Skogman) din închisoarea Hellgate, iar pentru asta apelează la ajutorul lui Kaz.

Într-o ultimă secvență a sezonului îl vedem pe Kirigan supraviețuind atacului volcrelor din Falie, cu fața desfigurată fix ca după primul sezon din The Punisher și cu o putere nouă: aceea de a crea monștri din umbră care să poată supraviețui luminii soarelui. Așa cum era de așteptat, toată povestea asta duce spre marea confruntare dintre Alina și Kirigan din sezonul secund, interesant fiind că niciunul nu e conștient de supraviețuirea celuilalt; doar că, precum Harry Potter și Voldemort, cei doi împart o conexiune specială care le permite să ia contact în moduri cât mai abstracte posibil.

 

Ce aduce nou sezonul secund din Shadow and Bone

Am zis deja câteva vorbe despre principalul fir narativ al sezonului, despre duelul de la distanță dintre Alina și Kirigan și despre noua misiune a găștii Crow. Din punctul meu de vedere cel mai interesant personaj este de această dată Nikolai Lantsov (alias Sturmhond), interpretat de Patrick Gibson. Aduce aminte de gemenii Fred și George Weasley din seria Harry Potter, atât din punct de vedere fizic, dar și prin prisma trăsăturilor șmecherești de caracter. Altfel, introducerea sa și modul în care este portretizat în primele episoade m-a dus cu gândul și la Stardust și la personajul interpretat acolo de Robert De Niro.

Pe lângă el îi vei putea întâlni pe Tolya Yul-Bataar (Lewis Tan) și Tamar Kir-Bataar (Anna Leong Brophy), doi frați gemeni shuhani, Grisha cu puterea de a opri bătăile inimilor. O altă adiție este Wylan Hendriks (Jack Wolfe), noul membru în Clubul Crows, un chimist care-l va ajuta pe Kaz cu materialele de care acesta are nevoie în noile sale aventuri.

Noul sezon din Shadow an Bone este practic un război purtat la distanță între Kirigan și ambiția sa de a obține puterile Alinei pentru a cuceri Ravka, și încercările multiple ale celorlalte personaje de a-l opri pe mai multe fronturi: indiferent că vorbim de misiunea Alinei de a găsi amplificatorii sau provocările unui prinț străin de propriul său regat, noile episoade sunt alerte și nu plictisesc nicio secundă.

 

Shadow and Bone își păstrează complexitatea și maturitatea primului sezon, fiind unul dintre acele fantasy-uri ce transcende dincolo de granița unui young adult clasic. Cu o atmosferă care te cuprinde încă de la primele cadre și te ține captiv pe toată durata unui binge alert de opt episoade, reprezintă în fapt o poveste ce se detașează de principalele clișee ale genului și oferă multiple răsturăni de situație, exact așa cum te-a obișnuit și în prima parte.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.