Malaezu.ro

Am fost la The Gauntlet, un escape room dedicat fanilor universului Marvel

Dacă ar fi să aleg două lucruri care mă pasionează în mod special și cu care am reușit să mă remarc (cât de cât) în ultimii ani astea ar fi filmele cu supereroi și jocurile de escape room. Am văzut și respectiv jucat câteva zeci. Așa că, în mod firesc, în momentul în care am auzit că s-a deschis un escape room inspirat din filmele Avengers mi-am făcut o rezervare aproape instant.

Apropo, găsești lista completă de recenzii pentru jocurile de escape room din București aici; cu mențiunea că probabil nu mai sunt toate active în prezent și unele camere s-au mai modificat.

The Gauntlet este proaspăt deschis de Captive Escape Room, la care am mai jucat în trecut și o cameră realizată în parteneriat cu Cola-Cola. Dacă ai văzut niște filme Marvel la viața ta, în special Infinity War (poate cel mai complex film cu supereroi făcut vreodată) atunci cu siguranță că numele camerei îți este destul de familiar. The Gauntlet e mănușa aia pe care-și punea Thanos Pietrele Infinitului pe măsură ce le aduna de prin diverse locuri, cu scopul de-a elimina jumătate din formele vii din Univers. Asta nu-i neapărat o idee rea, dar a aplicat-o el prost.

În fine. Și așa cum îi zice și numele, treaba ta acolo va fi aceea de a găsi toate Pietrele Infinitului și a le pune pe mănușă înainte să te găsească Thanos și să-ți ofere o soartă cumplită; sau ceva. Ai 60 de minute la dispoziție pentru asta, adică de trei ori mai puțin decât au avut Răzbunătorii în filmul ăla care a durat trei ore.

Din punctul meu de vedere cel mai mult o să te impresioneze la camera asta decorul, care-i super bine realizat, cu multe propsuri din film, te bagă bine de tot în poveste. Totodată cred că-i important să știi (deși o să-ți dai seama destul de repede) că vorbim de o cameră 100% mecanizată, în care nu ai de găsit chei și de desfăcut lacăte. Circuitele lui Iron Man fie cu tine!

Eu am evadat în 65 de minute, asta pentru că lui Thanos oamenilor de acolo le-a fost milă de mine, c-au văzut că mai am puțin și nu mi-au dat fatala fix după o oră. Altfel, dacă n-aș fi fost ușor haos în anumite situații probabil c-aș fi recuperat vreo 15 minute și aș fi scăpat în 50.

Nivelul de dificultate al camerei e mediu spre avansat (care e la fel ca acel 9 spre 10 pe care-l primeai în liceu, dar știai că mereu e 10). Dacă n-ai mai fost niciodată la un escape room și ai vrea să începi cu ăsta, că ești fan Avengers, îți recomand să-ți iei în echipă niște oameni care au mai băgat câteva fise în trecut.

Pe cei de la Captive Escape Room îi găsești pe Strada Sergent Nastase Pamfil nr. 38, la adresa de mail contact@captive.ro sau telefonic, la numărul +40 771 733 280. Poți face rezervări online, cel mai simplu, pe pagina asta.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.