Malaezu.ro

Vreau să vă prezint zece #FilmePentru2015

Azi e luni; e prima zi de luni din 2015; prima zi de luni de după sărbători şi, în majoritatea cazurilor, prima zi ce necesită puţin efort depus după multele bucate şi băuturi cu care ne-am delectat în perioada recent încheiată. Printre altele, o iniţiativă extrem de drăguţă a celor de la Paramount Pictures şi Nikelodeon Movies, susţinută în România de Ro Image, anunţă ziua de 5 ianuarie drept ziua pozitivităţii! Găsiţi detalii despre subiect dar şi despre filmul SpongeBob: Aventuri pe uscat dacă intraţi pe www.dayofpositivity.com

Revenind la ideea de bază a articolului, circulă brin blogosfera cinefilă o leapşă referitoare la titlurile cele mai aşteptate pentru acest an abia început. Provocarea am primit-o de la Cinemil, însă îmi permit să îi modific uşor traiectoria: astfel încât pentru bloggeri e importantă nu doar opinia colegilor de breaslă cât în deosebi a comunităţii ce îi citeşte, leapşa mea va merge mai departe către prietenii acestui blog, pe care îi invit să-mi spună ce #FilmePentru2015 aşteaptă să vadă pe marile ecrane. Nu piratate pe torrent.

În mare, aşteptările pe care le am de la anul curent în materie de filme se bazează pe readucerea la viaţă a unor vechi poveşti de succes, sau continuarea lor. Star Wars reînvie sub bacheta lui J.J. Abrams, seria Fast and Furious îşi ia rămas bun de la Paul Walker, Arnold Schwarzenegger îl readuce în prim plan pe terminator iar Daniel Craig continuă povestea agentului 007. Răzbunătorii Marvel revin în partea a doua din The Avengers, celebrul parc cu dinozauri este readus la viaţă în Jurassic World iar bestseller-ul fenomen Fifty Shades of Grey acaparează marile ecrane încă de la începutul anului. Mai jos aveţi detalii  despre filmele pe care le aştept eu în 2015.

The Imitation Game (30 ianuarie; distribuit de CineForum)
Un film ce va primi cu siguranţă nominalizări la Oscar, cu şanse reale de câştig pentru protagonistul Benedict Cumberbatch. Alan Turing este un matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial. El reuşeşte să spargă Enigma şi permite Aliaţilor să afle planurile de război naziste, oferind una dintre cele mai spectaculoase răsturnări din perioada războiului.

American Sniper (30 ianuarie; distribuit de Freeman Entertainment)
Bradley Cooper îi dă naştere lui Kyle, un sniper american ce a reuşit de-a lungul carierei sale militare un record de ţinte doborâte. Acest aspect îi determină pe insurgenţii irakieni să pună o recomepnsă pe capul său, în timp ce dedicarea sa faţă de profesia practicată îl îndepărtează de propria familie.

Fifty Shades of Grey (13 februarie; distribuit de Ro Image)
Ecranizarea fenomenului erotic 50 de umbre ale lui Grey este una dintre marile mele curiozităţi în acest an. Deşi nu am citit romanul lui E.L. James, îmi sunt cunoscute pasajele pline de pasiune şi erotism din cadrul său, iar transpunerea pe marele ecran a relaţiei dintre studenta Anastasia Steele şi afaceristul Christian Grey se anunţă a fi un punct de interes pentru anul curent.

In the Heart of the Sea (13 martie; distribuit de Freeman Entertainment)
Povestea corabiei Essex este cunoscută întregului mapamond prin cuvintele lui Herman Melville din romanul Moby Dick. Filmul ce îi are ca protagonişti pe Chris Hemsworth şi Cillian Murphy descrie nu doar întâlnirea dintre marinarii de pe Essex şi faimoasa balenă, dar şi întâmplările ce au avut loc după, în care supravieţuitorii sunt nevoiţi să îndure furtuni cumplite, foamete şi disperare.

Fast and Furious 7 (3 aprilie; distribuit de Ro Image)
Vin Diesel şi gaşca sa de şoferi fanatici îi aduc un ultim omagiu lui Paul Walker cu acest al şaptelea film al seriei Fast and Furious. Scenariul ce a fost nevoit să îl excludă pe regretatul actor din film dar şi dorinţa cu care prietenii săi au dus la bun sfârşit rolurile ce i-au consacrat reprezintă câteva plusuri ce se adaugă maşinilor tunate, femeilor frumoase şi peisajelor deosebite din noul film al lui James Wan.

The Avengers: Age of Ultron (1 mai; distribuit de CineForum)
A doua parte a poveştii răzbunătorilor Marvel pare a fi un alt centru de interes al lui 2015. Thor, Captain America, Iron Man, Hulk şi Black Widow se unesc de această dată împotriva lui Ultron, în cadrul unei noi bătălii ce va distruge Statele Unite pentru a câta oară? Deşi în film îşi fac apariţia noi eroi Marvel, eu tot aştept momentul în care i se va da o şansă şi lui Spiderman.

Jurassic World (12 iunie; distribuit de Ro Image)
La 22 de ani distanţă faţă de evenimentele din Jurassic Park, parcul de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond  funcţionează aşa cum trebuie. Apariţia unui nou dinozaur menit să aducă mai mulţi turişti va da însă peste cap activitatea din cadrul parcului şi va pune în pericol vieţile tuturor celor implicaţi. Bătălia dintre om şi natură, reprezentată de această dată de specia dinozaurilor, se poartă încă o dată în 2015 în filmul Jurassic World.

Terminator: Genisys (3 iulie; distribuit de Ro Image)
Reîntoarcerea lui Arnold Schwarzenegger în pielea unui robot terminator poate fi deopotrivă un eşec sau o reuşită. Până la proba contrarie, tind să cred că revitalizarea poveştii lui John Connor va fi una dintre atracţiile principale ale acestui an pe marile ecrane.

Spectre (23 octombrie; distribuit de CineForum)
Daniel Craig duce mai departe povestea agenului 007, chiar şi după moartea lui M din Skyfall. Spoiler alert, cum ar veni. Un mesaj enigmatic din trecutul lui James Bond îl aruncă pe agentul 007 într-o investigaţie ce dezvăluie acţiunile unei organizaţii sinistre. În timp ce noul M se confruntă cu adversari politici hotărâţi să închidă serviciile secrete, Bond se chinuie să dea la o parte vălul de mister ce acoperă teribilul secret din spatele SPECTRE.

Star Wars Episode VII: The Force Awakens (18 decembrie; distribuit de CineForum)
Nu se ştiu prea multe despre noul Star Wars, doar că sarcinile lui Lucas au fost preluate de J.J. Abrams iar eternii Harrison Ford, Mark Hamill şi Carrie Fisher nu renunţă nici acum la personajele lor. În trailer vedem o sabie laser destul de ciudăţică şi ascultăm o voce care ridică uşor părul de pe mâini.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.