Malaezu.ro

Câte ceva de pe la Social Media Summit 2015

Celor care ştiu şi celor care încă n-au aflat, le (re)transmit c-am fost ieri la Social Media Summit 2015. Prima mea ediţie de SMS de la Howard Johnson a fost cel puţin interesantă, educativă şi distractivă în acelaşi timp. Organizat de Revista Biz, primul eveniment dedicat online-ului din acest a reunit mare parte din comunitatea bloggerilor din România dar şi oamenii din agenţiile de PR; a venit cu idei şi dezbateri noi, cu speakeri mai mult ca pregătiţi să-şi prezinte cauzele, cu ceva topuri pe care le voi prezenta ulterior, dar mai presus de toate, cu un chef zdravăn de socializare. (sursa foto)

Nu neapărat într-o ordine cronologică, vreau să încep prin a prezenta cele două topuri dezvăluite în cadrul SMS 2015, referitoare la relaţiile dintre bloggeri şi agenţii. Adică avem un top 10 al celor mai buni bloggeri aleşi de oamenii din agenţii, şi un top 10 al celor mai bune agenţii în opiniile bloggerilor. Atât bloggerul fruntaş (Cristian China Birta) cât şi agenţia campioană (Golin) se află pentru al doilea an consecutiv pe prima poziţie. Mai jos aveţi cele două poze cu topurile complete. (sursa 1 şi sursa 2)

Ca la fiecare eveniment dedicat social media, toată atenţia era asupra Twitterului, iar hashtagul #SMSbucuresti a fost pe buzele degetele mai tuturor oamenilor prezenţi în sala de la Howard Johnson. Aşa cum am apreciat şi acolo, pentru mine Vlad Tăuşance (People & People) a fost man of the match, cel mai bun speaker al zilei. Prezentarea lui Alex Negrea despre cele mai bune postări pe Facebook în 2014 mi-a atras de asemenea atenţia. Am aflat că la secţiunea de cluburi, Kulturhaus e lider cu o prezentare despre mama, fără vreo legătură cu clubul lor; sau orice altă activitate de clubbing.

De la Cristi Manafu am aflat că există un buton de share on WhatsApp pentru site-uri şi că McDonald’s a folosit aplicaţia de Tinder pentru o campanie online. Chinezu ne-a prezentat decalogul bloggerilor în relaţiile cu agenţiile, a avut o prezentare plină de patos şi idei numai bune de pus în practică. Despre profilul bloggerului român am aflat de la Costin Cocioabă (51% femei, aproximativ 40% din bloggeri din Bucureşti), şi tot el ne-a arătat cel mai popular articol de pe blogguri din 2014: Nu-l votaţi pe Victor Ponta.

În pauzele dintre prezentări, m-am bucurat de-o cafea de la McDonald’s, o bere de la Staropramen, o brioşă de la Garanti Bank şi ceva mâncare de la Calif. Că, deh, nu puteam să închei fără să mă laud. Şi, cum ar veni, să le mulţumesc; lor, şi organizatorilor de la Biz, că tare fain a mai fost!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.