Malaezu.ro

Am văzut Locke & Key, cea mai recentă producție Netflix bazată pe benzi desenate

Într-o industrie dominată de Marvel și DC Comics, Netflix reușește de ceva timp să-și facă simțită prezența cu produse originale bazate pe benzi desenate nișate, puțin cunoscute publicului. Locke & Key e doar cea mai recentă adaptare a unei serii din care mai fac parte titluri precum The Umbrella Academy, Raising Dion, Daybreak sau The Chilling Adventures of Sabrina.

Seria de benzi desenate aflată la baza producției Netflix a fost publicată între 2008 și 2013 și conține 6 volume a câte 6 numere fiecare. Numele din spatele său este Joe Hill, același om care a scris, printre altele, Horns și NOS4A2 și, desigur, fiul lui Stephen King. Partea interesantă în legătură cu benzile desenate e că primul număr, apărut în februarie 2008, s-a vândut în întregime într-o singură zi, urmând a fi apoi republicat.

Dedicat unui public tânăr, Locke & Key e un basm împachetat frumos într-o casă magică, pe care vrei s-o descoperi nu neapărat pentru povestea în sine, ci pentru că te ajută să-ți mai iei puțin gândurile de la ale tale și să te relaxezi pe acordurile unui binge plăcut. De fapt serialul ăsta m-a dus încă de la primele cadre cu gândul la producția Lost in Space, un alt original Netflix centrat pe un protagonist tânăr și relația dintre acesta și familia sa.

Nu te aștepta să descoperi un fir narativ complex, însă serialul compensează din alte puncte de vedere. De altfel, trailerul pe care-l poți vedea mai jos e mai mult decât sugestiv cu privire la ce urmează să se întâmple pe durata primului sezon.

În urma unei tragedii o familie ajunge să locuiască într-o casă mare și „bântuită” de prezența unor chei misterioase. Fiecare cheie face câte ceva, e interesant de urmărit modul în care sunt găsite și efectele pe care le au asupra celor din jur. N-o să-ți dau vreun exemplu, că e mai mișto să le descoperi singur.

Evident că ai și un personaj negativ acolo, o forță a răului care vrea cheile alea pentru propriile scopuri meschine și așa mai departe.

Din distribuție fac parte Connor Jessup, Emilia Jones, Laysla De Oliveira și Jackson Robert Scott. Și înainte ca și tu să-ți bați capul cu filmul în care l-ai văzut pe puștiul ăsta, îți zic eu, c-am căutat pe IMDb: e cel care-l joacă pe Georgie în filmele IT și IT Chapter II. E copilul cu pelerină galbenă.

Locke & Key e dedicat oamenilor pasionați de gen, care vor să evadeze pentru câteva ore din propriul univers încârcat de probleme într-o lume similară cu cea a lui Harry Potter, în care protagonistul își parcurge călătoria inițiatică înconjurat de mistere și descoperiri cu iz magic. Primul sezon, cu toate cele zece episoade ale sale, apare pe Netflix pe 7 februarie.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

3 Comments

 1. Cosmin

  3 februarie 2020 - 12:31 pm
  Răspunde

  Joe Hill e fiul lui Stephen King. 🙂
  Chiar sunt curios de aceasta serie, tocmai m-am apucat de benzile desenate.

  • Alexandru Ion

   3 februarie 2020 - 1:35 pm
   Răspunde

   Așa e, am actualizat, mersi!

   Eu n-am citit benzile desenate, știu doar povestea în mare. Cum sunt, merită?

   • Cosmin

    3 februarie 2020 - 2:41 pm
    Răspunde

    Merita, e o poveste interesanta, imi place combinatia de magie si thriller crime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.