Malaezu.ro

The Witcher: sezonul 3, volumul II, scrisoarea de adio a lui Henry Cavill

Everything we feared.. it’s here.

Ușor fatidic și prevăzător, așa e glasul lui Henry Cavill în primele cuvinte ce dau startul trailerului pentru ultimele episoade ale sezonului trei din The Witcher. Sunt și ultimele episoade în care Cavill îi dă viață lui Geralt of Rivia, înainte să-i predea sabia lui Liam Hemsworth.

N-am să te mint, The Witcher e unul dintre proiectele mele preferate din portofoliul Netflix, undeva în top alături de The Umbrella Academy. La fel ca-n sport, acolo unde nu-i tot timpul ușor să-ți susții favoriți, și serialul ăsta a avut momente în care a fost destul de greu să rămâi alături de el; cum ar fi sezonul al doilea, care a dat chix aproape complet. Dar e bine că s-a redresat odată cu volumul I al sezonului trei, care revine la sursa cărților și oferă o adaptare mult mai fidelă a materialului sursă.

Un alt moment de cotitură pentru proiectul coordonat de producătoarea Lauren Schmidt Hissrich a fost redistribuirea rolului principal. Nu e nevoie nici să fii fan The Witcher și nici măcar să fi urmărit vreun episod ca să fi luat contact cu știrea asta la momentul respectiv și să-ți poți face o idee despre cât de importantă e schimbarea unui protagonist dintr-un film sau serial, mai ales atunci când titularul are numele și reputația lui Henry Cavill.

Probabil că nu vom afla niciodată motivele reale din spatele acestei decizii și putem doar specula c-ar avea legătură cu întoarcerea pentru o noapte a lui Cavill în rolul lui Superman și angajamentele inițiale ale actorului pentru defunctul proiect DCEU, înainte ca acesta să fie preluat de James Gunn.

E prematur și oricum inutil să-l implicăm pe Hemsworth în discuția asta și să încercăm să-l judecăm înainte să vedem ce poate în sezonul al patrulea. Dar asta nu înseamnă că n-avem voie să vărsăm o lacrimă odată cu ultimii pași făcuți de Cavill în calitate de Geralt.

Într-adevăr, de ce ne-a fost frică n-am scăpat, oricât am fi așteptat ca Netflix s-o dea la întors și să vedem un card de final pe genericul ultimului episod al sezonului trei care să spună că Henry Cavill will return.

Ultimele trei episoade ale sezonului trei reprezintă cumva tot ce are mai bun serialul ăsta de la primul sezon încoace. Sunt două moduri în care te poți raporta la ele: pentru cei care au citit cărțile – printre care mă număr cu mândrie – șirul evenimentelor este deja cunoscut, iar asta face ca anticiparea să fie și mai puternică, iar satisfacția oferită de o adaptare corectă a întâmplărilor din romanul Time of Contempt să fie și mai mare.

Pentru cei care sunt la primul contact cu acțiunea, modul în care escaladează totul nu poate decât să surprindă și să șocheze. Așa cum mă așteptam, volumul al doilea ne trece atât prin deznodământul romanului mai sus menționat (Vremea Disprețului), cât și prin primele capitole ale următoarei cărți din serie, Botezul Focului.

Într-o poveste care este cu și despre cântecul de lebădă al lui Henry Cavill, este Freya Allen în rolul lui Ciri cea care excelează cel mai puternic în episodul 7, dedicat aproape integral personajului ei. Interpretarea fără cusur a Freyei atinge inclusiv cote ușor tulburătoare pe alocuri, ce fac să fie greu de privit traseul ei. N-am putut decât să apreciez modul în care au fost transpuse pe micul ecran paginile scrise de Andrzej Sapkowski.

De cealaltă parte Anya Chalotra resimte la rându-i plecarea lui Cavill în momentul în care o Yennefer înlăcrimată îi spune „please tell me it’s not the last time I see you„, oferind o nouă nuanță sensibilă despărțirii nu neapărat a personajelor, cât mai ales a actorilor din spatele lor.

Dacă te aștepți ca aceste trei episoade să ofere ceva context și claritate schimbului dintre Henry și Liam, singurul sfat pe care ți-l pot da e să te bucuri de ele fix așa cum sunt, fără să încerci să anticipezi un deznodământ. Nu există vreun ritual magic, nu avem niciun multiverse cu Geralti diverși ca-n Marvel, toate teoriile pe care le-ai citit sau le vei citi online perioada asta sunt doar teorii.

Posibil ca lucrurile să fie mult mai simple de-atât și Netflix să nu adreseze niciodată în clar, în scenariul serialului, schimbarea fizică a personajului principal. Ceea ce poate că n-ar fi chiar atât de rău, că la urma urmei e doar un produs artistic, o operă de ficțiune pentru care nu avem nevoie să găsim toate explicațiile raționale din lume.

Ultimele trei episoade ale sezonului trei din The Witcher sunt acum disponibile pe Netflix, pentru un binge complet în cazul în care nu ai văzut prima parte.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.