Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre TUDUM, un eveniment Netflix dedicat fanilor

TUDUM este primul sunet pe care îl auzi atunci când vizionezi un serial sau film pe Netflix; și cred că fiecare dintre noi are propria variantă a modului în care se scrie și pronunță sunetul ăla care are un impact mai puternic decât multe alte logouri de la Hollywood.

Însă foarte puțină lume știe care este povestea din spatele său, la fel cum aproape nimeni nu știe că înaintea sa cei de la Netflix au luat în calcul inclusiv un zgomot scos de o capră; da, ai citit bine, o capră.

Revenind la tudum, Todd Yellin, VP of Product la Netflix a recunoscut recent în cadrul podcastului Twenty Thousand Hertz că zgomotul respectiv este de fapt impactul verighetei sale pe o suprafață din lemn. Atât. Bine, nu doar atât, în mod evident este o variantă editată a acelui zgomot, dar de acolo a plecat totul. Mai mult, ulterior Netflix a apelat inclusiv la celebrul compozitor Hans Zimmer pentru a face o variantă pe care compania să o folosească atunci când filmele sale originale au parte de un debut pe marele ecran, așa cum s-a întâmplat cu The Irishman sau Marriage Story.

Tudum a devenit atât de cunoscut încât Netflix organizează în 2021 un eveniment care-i poartă numele, semn că brandingul din jurul său a ajuns suficient de puternic. Este vorba de un eveniment online asemeni multitudinii de convenții care ne-au asaltat de la începutul pandemiei; și nu mă înțelege greșit, departe de mine gândul de-a mă plânge.

Cumva migrarea conținutului în mediul digital ca urmare a pandemiei de Covid-19 a dus la o explozie de astfel de showuri prin care studiourile să-și prezinte publicului larg portofoliul și să-și anunțe noutățile. Cele mai importante trailere nu mai sunt lansate la întâmplare pe Youtube, ci la grămadă, în cadrul diverselor evenimente în jurul cărora este generat un buzz din ce în ce mai mare. Dimineața de după un astfel de eveniment e ca dimineața de după SuperBowl în care toată lumea caută reclamele derulate cu o noapte în urmă. Netflix însuși se află deja la cel de-al doilea eveniment de acest gen organizat anul acesta după Netflix Geeked Week, asta fără a mai pune la socoteală WitcherCon, eveniment co-găzduit de serviciul de streaming alături de CD Projekt, dedicat universului The Witcher.

TUDUM are loc pe 25 septembrie începând cu ora locală 18:00, pe durata a trei ore; va fi disponibil gratuit pe toate canalele de Youtube Netflix din întreaga lume, dar și pe Twitter și Twitch. Mai mult, înaintea evenimentului, începând cu ora 14:00 vor avea loc showuri speciale dedicate filmelor și serialelor coreene și indiene, dar și producțiilor de tip anime.

TUDUM promite să ofere fanilor informații referitoare la nu mai puțin de 70 de filme și seriale și să aducă împreună peste 145 de vedete. În cadrul evenimentului vei putea vedea trailere noi și clipuri exclusive, dar și alte tipuri de știri în cadrul unor discuții interactive cu vedetele și creatorii Netflix.

Printre titlurile pe care Netflix le va scoate la înaintare se numără Stranger Things, The Witcher, La Casa de Papel, Bridgerton, Cobra Kay, The Crown, Cowboy Bebop, Emily in Paris, Ozark, Sandman, The Umbrella Academy, Vkings: Valhalla, Rebelde, Army of Thieves, Red Notice sau Enola Holmes.

Legat de actorii prezenți, amintesc aici nume precum Henry Cavill, Idris Elba, Chris Hemsworth, Dwayne Johnson, Álvaro Morte, Jennifer Lawrence, Adam Sandler, Charlize Theron, Halle Berry, Millie Bobby Brown, Omar Sy, Maite Perroni, Jonathan Majors, Regina King, dar și regizorul Zack Snyder.

Mai mult, evenimentul poate fi difuzat simultan de fani în regim de co-stream pe Twitch; un ghid complet în acest sens poți găsi aici. Toate informațiile și noutățile despre TUDUM pot fi regăsite și pe site-ul oficial.

Tagged in:
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.