Malaezu.ro

Am văzut noul sezon din The Umbrella Academy pentru umor și muzică bună

Recunosc cu mâna pe mouse că The Umbrella Academy este unul dintre serialele mele preferate. Dacă-mi este scuzat tupeul, l-aș pune chiar într-un top 3, cu riscul și conștiința împăcată că multă lume îmi va reproșa că sunt atâtea alte capodopere care ar merita luate în seamă.

În fine. De primul sezon m-am îndrăgostit iremediabil, în timp ce pe al doilea l-am terminat într-o zi; da, toate cele zece episoade, care vor apărea, apropo, pe Netflix la final de iulie, pe 31.

Despre primul sezon am scris mai multe aici, dar dacă vrei o variantă video poți urmări aici recapitularea făcută chiar de actorii seriei. În altă ordine de idei, să știi că articolul ăsta are spoilere pentru prima parte (evident), nu și pentru cea de-a doua.

Foarte pe scurt, serialul Netflix urmărește firul narativ al benzilor desenate (într-un fel) și îi trimite pe protagoniști până în Dallasul din 1963, cu câteva zile înainte de asasinarea lui JFK. Asta după ce (spoiler alert, iar) la final de prim sezon ei nu reușesc să oprească Apocalipsa, ci doar să călătorească în timp pentru a nu deveni nisip ca-n finalul Infinity War.

Sezonul ăsta are la bază volumul de benzi desenate numit chiar așa, Dallas, fiind la rândul său al doilea din serie; cu mențiunea că elemente din el găsești inclusiv în prima parte. E o chestie pe care am întâlnit-o recent și la The Witcher, al cărui prim sezon are un mix de povești din primele două cărți ale seriei.

Ca orice altă producție ce se învârte în jurul asasinării lui Kennedy, și The Umbrella Academy se concentrează pe încercarea fraților Hargreeves să oprească evenimentul. Apropo de asta, dacă ai citit JFK 22.11.63‎ a lui Stephen King o să-ți aduci aminte cu nostalgie de ea; dacă nu, îți recomand s-o faci.

Posibil ca sezonul doi să fie chiar și mai bun ca primul dintr-un motiv foarte simplu: ești familiarizat deja cu personajele și, poate mai important, cu stilul. The Umbrella Academy are un stil aparte de-a fi povestit, atât pe micul ecran, cât și în paginile benzilor desenate, și poate părea ușor haotic pe alocuri. Dar acum că știi cine-i cine și ce rol are fiecare cred că-ți va fi mai ușor să te concentrezi la poveste.

Dacă ai citit comicsurile să știi că, în ciuda unui punct central similar, noul sezon aduce destul de multe noutăți atât în materie de evenimente, cât și de personaje. Cu toate astea finalul său, pe care n-am să ți-l destăinui acum, evident, pare a duce povestea într-o direcție asemănătoare cu cel de-al treilea volum al seriei, Hotel Oblivion. Încă o dată, dacă l-ai citit atunci știi la ce să te aștepți.

Printre noile nume se numără Ritu Arya (pe care poate o știi din seria Humans), Yusuf Gatewood (pe care-l știi din The Originals) și Marin Ireland, cu mențiunea că niciunul dintre personajele lor nu se regăsește în benzile desenate. Iar pentru o doză ridicată de umor vei avea și un trio suedez care vinde aspiratoare și care-i va vâna pe protagoniști; așa că așteaptă-te la glume cu Ikea.

După un prim sezon în care oscilam între a-l alege ca favorit pe Klaus sau pe Five, sezonul al doilea îmi lămurește și incertitudinea asta. Rolul făcut de Aidan Gallagher este absolut savuros, iar personajul lui Five primește chiar și mai mult screentime decât în prima parte. Exact ca-n benzile desenate reprezintă o roată importantă a mecanismului pentru povestea din Dallas, legăturile sale cu Comisia Timpului plasându-l exact în mijlocul acțiunii.

Mai mult, el este nevoit să-și reunească familia pentru încă o dată după ce aceștia au sfârșit efectiv aruncați în timp, în Dallas, însă pe o perioadă de mai mulți ani. Suficient timp pentru Luthor ca să devină gardă de corp, pentru Klaus să-și înființeze propriul cult, pentru Allison să se mărite, pentru Diego să ajungă internat într-un ospiciu și pentru Vanya să se retragă undeva la o fermă.

Sezonul doi din The Umbrella Academy nu dezamăgește nici în materie de coloană sonoră, aspect la care stă cel puțin la fel de bine ca precedentul. Eu unul cel mai mult m-am bucurat să-i aud pe băieții de la Backstreet Boys în fundal, dar sunt și alte piese superbe.

În altă ordine de idei și sezonul ăsta, la fel ca primul, se devorează ușor și repede, e alert și plăcut ochiului, cu un umor aparte, care sincer să-ți zic aduce aminte pe alocuri de umorul celor de la Marvel; iar asta e destul de important într-o perioadă care marchează cel mai lung interval de timp între două filme MCU de la inaugurarea proiectului, în 2008.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.