Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi pentru a participa la East European Comic Con 2021

La mai bine de un an de la debutul pandemiei East European Comic Con își face curaj pentru a sparge bariera asta a virusului care a blocat mai toate evenimentele și organizează o primă ediție din mai 2019 încoace; fără să pun la socoteală Transylvania Comic Con, organizat la Cluj-Napoca în octombrie 2019.

Acum, East European Comic Con 2021 va fi o ediție specială tocmai din cauza regimului ceva mai strict de pandemie. Pentru că până acum era simplu și tot ce aveai de făcut era să-ți eliberezi un weekend și să-ți cumperi biletele (de acces în principal, plus de poze sau autografe cu actorii invitați), anul ăsta sunt niște reguli de care trebuie să ții cont și pe care ți le voi prezenta în rândurile următoare.

Pe scurt, EECC 2021 vine cu un checklist de 6 măsuri luate pentru ca evenimentul să poată fi organizat în condiții de siguranță deplină: acces verificat, număr limitat de participanți (5.000), sesiuni de maximum 5 ore cu pauze de dezinfectare între ele, igiena sporită a mâinilor și, bineînțeles, purtarea măștii de protecție. Ce înseamnă asta? Păi hai s-o luăm pe rând:

 • Accesul verificat: participanții vor putea fi prezenți la eveniment doar dacă prezintă unul dintre cele 3 documente:
  • un certificat de vaccinare mai vechi de 10 zile;
  • un certificat de testare (rapidă) Antigen cu rezultat negativ efectuat cu maxim 24 ore de la încheierea sesiunii la care participă;
  • un certificat de testare RT-PCR cu rezultat negativ efectuat cu maxim 72 ore de la încheierea sesiunii la care participă.
 • Numărul limitat de persoane: pentru a oferi un spațiu aerisit și a diminua riscul pentru participanți, dar în același timp pentru a putea funcționa în parametrii legali, EECC va limita accesul la 5.000 de persoane / sesiune.
 • Numărul de ore limitate: numărul mare de ore consecutive ale evenimentului a fost redus la 40%. În fiecare zi vor fi 2 sesiuni de 4-5 ore fiecare, pentru a limita riscul unei interacțiuni îndelungate, însă făra a compromite experiența Comic Con.
 • Pauze de dezinfectare: între cele două sesiuni vor exista pauze de 90 de minute pentru a curăța și dezinfecta spațiile comune și toaletele, dar și pentru a se pregăti întâmpinarea următoarele 5.000 de persoane.
 • Dezinfectant de mâini: vor fi poziționate dezinfectante de mâini în mai multe zone importante, unde persoanele interacționează fizic: Zona de Acces, Aleea Artiștilor, Zona de Gaming, Zona Actorilor, Zona Expozanților și Zona exterioară de alimentație.
 • Masca de protecție: indiferent că este vorba de interior sau exterior, masca de protecție trebuie purtată în toate zonele aglomerate.

 

Bun, cam astea ar fi măsurile de siguranță. Dincolo de asta East European Comic Con va avea în 2021 și un format inedit în ceea ce privește organizarea. Evenimentul a fost împărțit în două, cu zile dedicate exclusiv standurilor, zonei de expoziție și magazinelor (pe 26 și 27 august) și zile dedicate actorilor internaționali, panelurilor în care aceștia vor fi prezenți și sesiunilor de poze și autografe (pe 28 și 29 august). Am scris și un articol dedicat exclusiv actorilor prezenți la EECC 2021, pe care-l poți parcurge aici.

East European Comic Con 2021 se va desfășura în București la Romexpo, în pavilioanele B1 și B2 și aleea din fața acestora pe o suprafață de peste 35.000mp.

 

Despre achiziționarea biletelor

Și aici sunt câteva diferențe față de edițiile anterioare; cele două evenimente, Comic Con Expo Market și Summer Limited Edition vor avea împreuna 7 sesiuni, după cum urmează:

 • Joi, 26 august: 16:00 – 20:00;
 • Vineri, 27 august: 12:00 – 16:00 și 17:30 – 21:30;
 • Sâmbătă, 28 august: 09:30 – 14:30 și 16:00 – 21:00;
 • Duminică, 29 august: 09:30 – 14:30 și 16:00 – 21:00.

Pentru fiecare sesiune este necesară achiziționarea unui bilet. Dacă ai deja un bilet la eveniment (achiziționat în trecut, pentru edițiile care nu s-au mai putut organiza din cauza pandemiei) și vrei să participi la ediția din luna august trebuie să intri pe entertix.ro/eecc și să introduci codul de pe bilet, iar în pasul următor să alegi sesiunile la care dorești să participi. Pentru fiecare zi de eveniment aferentă biletului poți alege o singura sesiune.

Desigur, dacă nu reușești să ajungi la ediția de la finalul lunii august poți păstra biletul pentru edițiile din 2022, poți folosi suma aferentă biletului în magazinul online de unde poți achiziționa produse Comic Con (tricouri, stickere, ghiozdane, postere, magneți etc.) sau poți solicita restituirea sumei după ce evenimentul din luna august s-a desfășurat.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.